четвъртък, 20 юли 2017 г.

Jágr dvakrát asistoval a prekonal Howe, bodovali aj Frolík a Zacha

Nádej na postup do play-off u hokejistov Floridy ešte nevyhasla. O jej vzkriesenie sa zaslúžili piatkovej výhrou 4: 3 po nájazdoch z ľadu Rangers , ktorí s 91 bodmi drží divokú kartu vo Východnej konferencii spoločne s Torontom (78 bodov) pred skupinou prenasledovateľov: Islanders (77 bodov), Tampou Bay (77 bodov) a práve Floridou (73 bodov).

Po otváracej tretine to pritom s Panthers nevyzeralo vôbec dobre, keď domáci New York odskočil do dvougólového trháku zásluhou Matsa Zuccarello a JT Millera. V prostrednom dejstve sa však situácia zrkadlovo zopakovala a dvakrát slávili pre zmenu hostia. Za asistencie Jaromíra Jágra znížil Jonathan Huberdeau a na 2: 2 trafil v presilovke Jussi Jokinen.

V 48.minúte si navyše česká "6 8" pripísala druhú asistenciu a Aleksander Barkov poslal Panthers dokonca do vedenia. Druhým zásahom večera ale v 52. minúte vyrovnal na 3: 3 Zuccarello. Po bezgólovým predĺžení prišli na rad nájazdy, v ktorých sa ako jediný v druhej sérii presadil floridský Barkov.

45-ročný Jágr (15:24, +2, 1 strela, 0 + 2) bol zvolený prvý hviezdou zápasu, keď s vylepšeným súčtom 269 bodov (104 + 165) nazbierané po svojich 40. narodeninách prekonal rekord NHL . Ten doteraz držal legendárny Gordie Howe. Spoločne s Jágrom výhru slávil aj obranca Jakub Kindl (13:11, -1, 3 strely).

Svoju šestnástou bránkou sezóny v 17.minúte Michael Frolík (18:03, +3, 3 strely, 1 + 0) otvoril skóre duelu medzi Calgary a Dallasom .

V druhej tretine na neho navyše naviazal mladý spoluhráč z útoku Matthew Tkachuk a kapitán Mark Giordano. Frolík bol na ľade pri všetkých gólov Flames.

Dallas, v zostave s tromi českými forwardy Alešom Hemským (16:10, +/-: 0), Radkom Fakse (16:22, +1, 2 strely ) a po dlhšej dobe medzi náhradníkmi aj Jiřím Hudlerom (16:52, +/-: 0, 3 strely), už v tretej tretine dokázal len skorigovať stav čestným gólom Bretta Ritchieho.

Calgary si tak ďalším bodovým ziskom znova vydobylo tretiu priečku v Pacifickej divízii.Dallas naopak zostáva hlboko pod čiarou postupu v tabuľke Západnej konferencie.

Deň po triumfe 6: 2 nad Philadelphiou sa hokejisti New Jersey ocitli presne na druhom konci barikády. V súboji s favorizovaným Pittsburghom totiž padli po šiestich inkasovaných góloch pre zmenu 4: 6. Jednou z kľúčových postáv v zostave Penguins bol ich kapitán Sidney Crosby, ktorý sa tromi bodmi (2 + 1) výrazne prehovoril do ligových štatistík.

S celkovým súčtom 77 zápisov sa prehupol pred tretieho Patricka Kana z Chicaga (takisto 77 bodov) a priblížil sa vedúci dvo jicu so 79 zápisy Connor MCDAVID z Edmontonu s Bradom Marchandom z Bostonu. Práve posledne menovaného útočníka Crosby navyše vyrovnal aj na čele tabuľky strelcov, obaja borci majú aktuálne na konte 37 zásahov.V drese hosťujúcich Devils sa vďaka jednej asistencii zapísal do štatistík aj český nováčik Pavel Zacha (14:47, +1, 1 strela, 0 + 1).


Няма коментари:

Публикуване на коментар