петък, 21 юли 2017 г.

Zradný júnový termín aneb keď sa futbalisti musí "dožiť" zraze

Predstavte si, že vás v škole čakajú kľúčové skúšky, ktoré môžu ovplyvniť vašu budúcnosť - a po nich "padla". Jeden predmet, bez ktorého sa nezaobídete, je však možný splniť až tri týždne po ostatných.

Takto nejako sa teraz možno cíti českí futbaloví reprezentanti, ktorí by už dávno boli rozosiate po svete na dovolenkách. Nebyť zápase na Islande…

Väčšina vŕbových mužov si len kvôli tomuto zápasu pretiahne sezónu o dva až tri týždne. S lákavú vidinou Eura, ale aj s obavami, čo pauza urobí s ich formou. "Jún je najnešťastnejšie termín.Keby sa zápas hral skôr a ligy sa posunuli o týždeň, dávalo by to väčší zmysel, "myslí si brankár Petr Čech.

Sám bol síce v záprahu, keď po sezóne s Chelsea absolvoval turn� � po Ázii, ale patrí k menšine v tíme, ktorá na Island nemusela zdĺhavo čakať.

"Sú tu chalani, ktorí hrali ešte tento víkend, ale aj tí, ktorí skončili pred mesiacom. Niektorí už dokonca museli mať špeciálne programy, aby sa vôbec zraze dožili. Niekomu dvojtýždňový voľno a individuálne tréningy nesadnú. Aj preto sa v júnových zápasoch môže stať čokoľvek. V tomto termíne by sa kvalifikačné duely vôbec hrať nemali, "má jasno Čech.

Ale hrajú sa.Rovnako to síce majú aj ostatné mužstvá, ale pred veľmi dôležitým duelom na Islande, ktorý je druhý za Českom v kvalifikačnej skupine A, by tréner Pavel Vrba iste privítal iné okolnosti ohľadom zápasového rytmu svojich opôr.
Pauza na odpočinok totiž nie je vždy a všetkými vítaná.

"Nič s tým nenarobíme. Ja termíny nezadávajte a iné možnosti nie sú. Pre mňa je skôr zlo marcový termín, kedy sa stretnete po štyroch mesiacoch, "povedal Vrba. "Aj počas roka hráč ochorie, týždeň netrénuje a po ďalších štyroch dňoch tréningu ho postavíte. Teraz sme mali hráča zdravé, mali individuálne plány…Nejaká komplikácie to je, ale nie zase tak veľká, "uisťuje.

Hoci to Vrba nepovedal naplno, je veľmi pravdepodobné, že práve skorý koniec sezóny v druhej anglickej lige pripravil o nomináciu Mateja Vydru, ktorý pripadal do úvahy pri nedostatku útočníkov. Kanonier Watfordu, s ktorým postúpil sport stavky do Premier League, totiž zohral posledné majstrovské stretnutia 2. mája! "Ak hráč netrénuje päť týždňov, tak už je to problém," pripustil Vrba.

Termín sa nepáči nikomu

Hráči už sa teší na voľno, navyše sa im pomaly blíži nástupy na prípravu v ich kluboch. Tak napríklad majstrovská Plzeň sa prvýkrát zíde už 1 5. júna, len dva dni po Islande…Jej zástupcovia v národnom tíme síce majú posunutý nástup, napriek tomu je čaká kratšia voľno, než majú spoluhráči.

"Chlapci z českej ligy budú mať voľna málo, celkom je ľutujem. Tento termín sa asi nepáči nikomu, "povedal Vladimír Darida, stredopoliar nemeckého Freiburgu, kde skončil 23. mája. "Dal som si päť dní úplný oraz, potom som začal behať. Privítal som náš předsraz. "

Práve z dôvodu dlhej pauzy mal český tím dobrovoľné tréningy už od stredy minulého týždňa, hoci oficiálny začiatok zraze bol až v pondelok. "Dobrovoľný tréning?Rozhodne nie, každý tréning je povinný, "smial sa stavkove bonusy Vrba a stopér Tomáš Sivok doplnil:" Nikoho ani nenapadlo, že by sa ospravedlnil. "

Chýbali len štyria hráči - trojica Petr Čech, Tomáš Vaclík a Marek Suchý mala ešte klubové povinnosti, Sparťan Pavel Kadeřábek dostal jednodňové odklad nástupu z osobných dôvodov. Zvyšok sa už poctivo chystal na Island vrátane hviezdy výberu, kapitána Tomáša Rosického.

"Táto pauza je neštandardné, nepríjemná, ale daná," ​​povedal Rosický. "Niektorí chlapci logicky vypadnú z rytmu.


Rovnaké je to síce aj pre Islanďanov, ale patrí to do kolónky potenciálnych problémov, "priznal Rosický.

stavkovanie

Няма коментари:

Публикуване на коментар