неделя, 23 юли 2017 г.

Tripolis - Sparta 1: 1, hostia doťahovali, v závere je o výhru obral arbiter

Neubehli ešte ani dve minúty a futbalisti Sparty už na ihrisku Asteras Tripolis prehrávali. Zlý vstup do Európskej ligy sa Sparťanom podarilo vďaka vyrovnávacej bránke Lafata čiastočne napraviť až v druhom polčase, na ktorého začiatku museli prežiť ďalšie veľké šance súpera.

päťdesiatšesť minút sa hostia v Tripolise hlavne trápili: robili chyby v obrane a dobré možnosti nevyužívali. Až potom je vyslobodila vyrovnávacia trefa kapitána Lafata, ktorý ako obvykle číhal na správnom mieste a zblízka doklepol do prázdnej bránky presný Frýdkův center z pravej strany.

Znovu sa radoval v nadstavenom čase, lenže rozhodca mu regulárny gól hlavou neuznal…

"Rozhodca nám výhru ukradol, to je to správne slovo.Dali sme dve regulárny bránky - v prvej polovici nebol ofsajd a tiež druhý v závere mal platiť. A neboli to jediné chyby. Musím ale rozlíšiť náš vstup do zápasu, chyby a výkon rozhodcu. Čo predviedol, bola hanba futbalu, a nebojím sa povedať, že to robil vedome. Vedel, čo robí, "hneval sa sparťanský tréner Zdeněk Ščasný.

Sparťania sa veľa hnevali, po záverečnom hvizde obsypali rozhodcu. Remíza je napriek tomu pre nich po priebehu stretnutia cenným výsledkom. Možností síce mala dosť, ale súper bol tiež veľa nebezpečný. Tripolis, mnohými fanúšikmi považovaný za outsidera skupiny, doma ukázal, že dokáže byť veľa nepríjemným súperom.Podarili sa mu hlavne začiatky oboch polčasov.

V tom prvom Sparta nereagovali na prvé varovanie, keď pár sekúnd po úvodnom hvizde Iglesias po zlej prihrávke Hybš ešte pálil nad. Za chvíľku po zaváhaní Costu nedokázal zastaviť akciu domácich Jiráček, lopta doputoval na ľavú stranu k vo� �nému Mazza a ten pohodlne obstrelil bičík.

Grécki novinári v tú chvíľu prestali písať či hovoriť do mikrofónov, všetci hlasno slávili nečakane rýchle vedenie…

Pre Sparťanov bolo zrazu všetko zle, predzápasové plány sa začali rúcať. Po rýchlej rane sa hostia ťažko zbierali, nevedeli si rady s nepríjemným súperom, ktorý po každej strate lopty okamžite presoval.

V 13.minúte už mohol viesť o dva góly, keby sám pred bičíky presnejšie zakončil Gianni. Sparťanský brankár tím zachránil, nohami ranu stlmil a pred bránkovou čiarou odkopol Costa.

Až potom Ščasného tím zabral, Dočkalův volaj z hranice vápna trafil jedného z obrancov a za chvíľu strieľal tesne vedľa Hušbauer. Najväčšiu šancu prvého polčasu zahodil Frýdek: po rohovom kope, ktorý sám vybojoval hlavičkoval do žrde, od ktorej sa lopta odrazil vedľa bránky.

Dve príležitosti mal tiež kapitán Lafata. N ajskôr sa v nádejnej pozícii nepretlačili ku Krejčího spätnej prihrávke, potom síce napálil loptu pod brvno po centri Jiráčka, ale rozhodca mu odmával sporný ofsajd.Asteras polčasovej vedenie udržal a do druhej polovice zápasu vstúpil podobne rázne ako do tej prvej.

Sparťania opäť zaspali a behom pár sekúnd mohli dvakrát inkasovať. Po pošmyknutia Costu bežal Mazza na bičíky sám a trafil tyč, od ktorej sa lopta šťastne odrazil do náručia sparťanského gólmana. Ten si ani nestačil vydýchnuť a už sa na neho sprava rútil Fountas. Keď jeho technický oblúčik o chlp minul tyč, domáci fanúšikovia na tribúnach kliali a zlostne zalamovali rukami.

O to viac, keď za chvíľku Lafata vyrovnal. A po pár sekundách mohol dokonca skóre otočiť Krejčí - sám pred vybiehajúcim brankárom Košickým ale trafil len jeho nohy.Slovenskú gólman zachránil Asteras aj po hodine hry, kedy skvelým zákrokom pri tyči vytla čil Goiana tečovaný center.


Няма коментари:

Публикуване на коментар